Weight ticker

mandag den 4. april 2011

Fedtfattig cheesecake

Efter en uge med absolut ingen kage, sødemiddel eller andre usunde sager har jeg haft en forfærdelig lyst til noget lækkert, og helt nøjagtigt har jeg haft lyst til amerikansk cheesecake. Den der fantastiske lækre, bløde ostekage, der skal bages over 3 gange og som er så usund at man ikke kan gøre andet end at gå rundt med dårlig samvittighed i to uger bagefter.

Jeg blev enig med mig selv om at jeg gerne måtte få cheesecake, hvis jeg kunne lave en opskrift der var sundere end den originale, og jeg bringer her både den originale opskrift og min egen fedtfattige, sukkerfri ostekage:

Jeg har brugt det fantastiske redskab www.madlog.dk til at beregne indholdet i de to kager, så jeg her kan bringe en sammenligning. Jeg har vurderet at kagen giver 8 meget velvoksne stykker og her er indholdet i et stykke. Hvis du vil have indholdet i hele kagen må du altså gange op med 8.

Original cheesecake:
671 kcal - 9,6g protein, 48g kulhydrat (heraf 24g sukkerarter) - 50g fedt - 1,4g kostfibre

Kalorielet cheesecake:
188 kcal - 17g protein - 16g kulhydrat (heraf 1g sukkerarter) - 5,8g fedt - 12g kostfibre

Med det høje indhold af protein og kostfibre, kan man faktisk ikke tillade sig at have dårlig samvittighed over at spise denne sukkerfri kage :D

Original opskrift:

Bund:
250 g digestive
1 tsk kanel, stødt
100 g smør, usaltet

Fyld:
500 g philadelphia, classic
3 x 1 medium æg
2 dl sukker
2 tsk vanillesukker, med ægte vanille, dr. oetker

Topping:
350 g creme fraiche 38%
1 tsk vanillesukker, med ægte vanille, dr. oetker


Sukkerfri cheesecake:

Bund:
50 g kærgården, 43% fedtreduceret, arla
125 g fiberkiks med tranebær, Dansk supermarked
1 tsk kanel, stødt
1 spsk flydende sødemiddel
100 g fromage frais 0,5%

Fyld:
500 g friskost, linessa light 0,2% (Lidl)
3 x 1 medium æg
110 g perfect fit, isis
2 tsk vanillesukker, med ægte vanille, dr. oetker

Topping:
400 g fromage frais 0,5%
1 tsk vanillesukker, med ægte vanille, dr. oetker


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175°.

Knus kiksene til fint smulder ved at putte dem i en platikpose og banke dem med en kagerulle. Bland krummerne med fedtstof, kanel og evt sødemiddel. Tryk massen ud i bunden af en springform. Bag bunden i 5 min.

Brug håndmikseren og pisk osten. Rør æg, perfect fit/sukker og 2 tsk vanillesukker i. Hæld massen i skallen og bag den i ca. 45 min.

Pisk fromage fraisen luftig med 1 tsk vaniljesukker og kom den over kagen. Bages igen i 5 min.

Afkøl kagen og sæt den i køleskab til servering.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar